Contents
- 1 Telefon kaydı nasıl yapılır?
- 2 Pasaporta telefon nasıl işletilir e-devlet?
- 3 Telefonum yasal olarak kayıtlı mı?
- 4 Adıma kayıtlı telefon numaralarını nasıl öğrenebilirim?
- 5 IMEI kaydı kaç TL 2021?
- 6 E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 7 Telefonu pasaporta işletme ücreti ne kadar?
- 8 Pasaporta telefon kaydetme kaç yılda bir?
- 9 Yurtdışından kaç telefon getirme hakkı var 2020?
- 10 Telefonun pasaport kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarız?
- 11 Telefonun kayıtlı oldugunu nasıl anlariz?
- 12 Telefonum pasaporta kayıtlı mı?
- 13 Telefon hattımın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?
- 14 Hat sorgulama nasıl oluyor?
- 15 Ustume kac tane ne hat var?
Telefon kaydı nasıl yapılır?
Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.
Pasaporta telefon nasıl işletilir e-devlet?
E – devlet şifresi ile giriş yaptığınız sistemde ‘IMEI Kayıt’ menüsü üzerinden kaydınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Kayıt sırasında IMEI numarası, telefon numarası, pasaport numarası ve Türkiye’ye giriş tarihi gibi bilgileri doldurmak zorundasınız.
Telefonum yasal olarak kayıtlı mı?
Türkiye’de yasal olarak bulunan her telefonun IMEI numarası bulunur. IMEI numarasını öğrenmek isteyen kişiler telefonlarından “ *#06#” tuşlayabilir. Bu kodu tuşladıktan sonra telefon ekranında IMEI numaranızı görebilirsiniz.
Adıma kayıtlı telefon numaralarını nasıl öğrenebilirim?
e-devlet üzerinden vatandaşlar şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra arama kısmına mobil hat sorgulama yazarak hizmet verilen bölüme ulaşabilirsiniz. Sorgulama tüm GSM hatlarında yapıldığı için adınıza açılan tüm hatları görebilirsiniz.
IMEI kaydı kaç TL 2021?
2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.
E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e – devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e -işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Telefonu pasaporta işletme ücreti ne kadar?
Resmi Gazete’de “Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” ifadesiyle belirtilen ve 2020 yılında 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olarak uygulanacak.
Pasaporta telefon kaydetme kaç yılda bir?
Artık Türkiye’ye getirilen telefonların kayıt süresi 1 yıl olacak. Yani telefona ilk sim kartın takılma tarihi itibariyle 1 yıl boyunca kayıtsız bir şekilde kullanılabilecek. Sonrasında ise telefonu bir şekilde kayıt ettirmeniz gerekecek. Yoksa cihazınız hiç bir mobil veri hizmetinden yararlanamayacak.
Yurtdışından kaç telefon getirme hakkı var 2020?
Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye’ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.
Telefonun pasaport kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarız?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Telefonun kayıtlı oldugunu nasıl anlariz?
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Telefonum pasaporta kayıtlı mı?
Cihazın kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi; E-devlet kapısı üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama alanından sorgulama yapılarak veya Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi’nden (120) öğrenilebilmektedir.
Telefon hattımın kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?
– ” KIM ” yazıp boşluk bırakıp 10 haneli GSM numarası’ nı yazarak 7048′ e sms gönderebilirsiniz. * 11842 yoluyla dilerseniz isim – soyad bilgilerinden dilerseniz telefon numarasından sorgulama yapabilirsiniz. 7048′ den sms yoluyla ise sadece GSM numarasının kimin adına kayıtlı olduğu sorgulanabilir.
Hat sorgulama nasıl oluyor?
MOBİL HAT SORGULAMA İŞLEMİ e-Devlet Kapısı’na şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu seçin. Bu kategorideki alt başlıklar arasında “Mobil Hat Sorgulama “yı tıklayın.
Ustume kac tane ne hat var?
Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil- hat -sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.