Contents
- 1 IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?
- 2 IMEI klonlanmış cihaz nasıl açılır?
- 3 Klonlanmış telefon için ne yapılabilir?
- 4 Yasal Uyarı IMEI numarası klonlanmıştır ne demek?
- 5 Samsung IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?
- 6 IMEI başka telefona kopyalanmış ne demek?
- 7 BTK kayıt bulunamadı ne demek?
- 8 Xiaomi telefonlara IMEI atılır mı?
- 9 Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?
- 10 Klonlu telefon kullanmak suç mu?
- 11 IMEI klonlama nedir?
- 12 IMEI numarası değiştirme yasal mı?
- 13 Yasal Uyarı mesajı neden gelir?
- 14 IMEI numarası nasıl alınır?
- 15 IMEI kapanırsa ne olur?
IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?
“Kanunda yer alan bu düzenleme uyarınca IMEI numarası klonlanmış cihazlar kullanıma kapanmaktadır. Ancak gerçek cihaz sahibinin ithalatçı firmaya başvurmasının akabinde firma tarafından Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden cihaz sadece tek hatla eşleştirilmek sureti ile kullanıma açılmaktadır.
IMEI klonlanmış cihaz nasıl açılır?
5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.
Klonlanmış telefon için ne yapılabilir?
Yapmanız gereken tek şey ürünü aldığınız satıcı ile iletişime geçmektir. Onlar da sizin faturanızı üretici firmada teyit ettikten sonra, ülkemizde bulunan Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden gerekli izinleri yapılır ve telefonunuzu gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı IMEI numarası klonlanmıştır ne demek?
15 haneli sayıları içeren bu kod bir nevi telefonunuzun kimliği anlamına geliyor. Bazı düzenbazlar tarafından da çalınıp klonlanan bu numara farklı bir cihaza entegre edilerek satılmakta. Bu sebeple de cihazınızın IMEI numarası farklı bir cihazda da olması nedeniyle cihazınız kullanılamaz hale geliyor.
Samsung IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?
IMEI numarasının başka cihaza kopyalandığının tespit edildiği durumda: Cihazınız Samsung Türkiye Garantisi altında ise 444 77 11 numaralı Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri hattını arayarak destek alabilirisiniz.
IMEI başka telefona kopyalanmış ne demek?
Kısacası, Kimlik Bilgileri Kopyalanan Cihaz, kullanılan telefon ile aynı IMEI numarasına sahip birden fazla cihazın eş zamanlı aktif olduğunu, yani IMEI numarasının klonlandığı anlamına gelmektedir.
BTK kayıt bulunamadı ne demek?
BTK, Türkiye’deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’dur. Kaydetmezseniz BTK ‘dan IMEI’nizin kayıtlı olmadığını bildiren bir uyarı alırsınız. iPhone veya iPad’inizdeki (Wi-Fi + Cellular) durum çubuğunda Servis Yok ifadesi görüntülenir ve Türkiye’deki mobil ağlara erişemezsiniz.
Xiaomi telefonlara IMEI atılır mı?
Ülkemizde çok yüksek miktarlara ulaşan kaçak IMEI atılmış telefonlara karşı BTK’nın bir önlem alacağı beklenirken hamle Xiaomi ‘den geldi. Yeni Xiaomi modellerine IMEI atılamayacak.
Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?
IMEI numarası kopyalandığı için kullanıma kapatılan telefonlar yeniden görüşmeye açılabilecek. Klonlanan cihaz sayısını tam olarak belirleyebilmenin mümkün olmadığını belirten Acarer, “MCKS aracılığıyla tespit edilen ve bir telefon numarasıyla eşleştirilen klon cihaz sayısı, 2013’te yaklaşık 35 bindir” dedi.
Klonlu telefon kullanmak suç mu?
7. Ceza Dairesi, klonlanmış cep telefonu bulundurmanın yasalar kapsamında suç olduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Klonlanmış telefon cihazı; elektronik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına geliyor.
IMEI klonlama nedir?
“Klonlanmış telefon cihazı, elektronik kimlik bilgisi ( IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir. Klonlama yöntemiyle iki veya daha fazla cihaz aynı IMEI numarası ile kullanılabilmektedir. Bu şekilde telefonun başka bir numara ile kullanılmasına da imkân sağlanmaktadır.
IMEI numarası değiştirme yasal mı?
İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “ IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.
Yasal Uyarı mesajı neden gelir?
Eğer IMEI numaranız çalınır veya klonlanır ise telefonunuza YASAL UYARI olarak bir mesaj alırsınız. Belirtilen IMEI numaralı cihaz 30 gün içerisinde kapatılacaktır, aldığınız yere başvurunuz. Mesajı ile karşılaşırsınız. Bu mesaj telefonunuza geldiyse telefonunuzun IMEI numarası kopyalanmış ya da klonlanmıştır.
IMEI numarası nasıl alınır?
Günümüz akıllı telefonlarında da eski telefonlarda olduğu gibi *#06# ile öğrenebilirsiniz. IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır. Telefonunuzun IMEI numarasını kimse ile paylaşmamanızda fayda var çünkü son yıllarda yurtdışından getirilen kaçak cihazlar IMEI kopyalama yöntemi ile sahte kayıt altına alınabiliyor.
IMEI kapanırsa ne olur?
Eski tuşlu ve internete girmeyen telefonların IMEI kodları yeni nesil akıllı telefonlara kopyalanması halinde telefon kullanılamaz hale geliyor. Piyasada bozulmuş, parça halinde kalan, hatta fiziki olarak bulunmayıp internete girme özelliği olan IMEI numarası bulunan telefonlar 50-100 liraya temin edilebiliyor.