FAQ: Yurtdışı Telefon Kayıt Ücreti Nereye Yatırılır?

Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki

IMEI kayıt ücreti nasıl ödenir?

IMEI Harcı Ödemesi; Garanti BBVA Mobil ve İnternet üzerinden Ödemeler>>Vergi/Para Cezası>>Yolcu Telefon IMEI Harcı adımından yapılır. Bu adımda işlem yapacağınız kredi kartınızı seçip IMEI numaranızı girdikten sonra, güncel IMEI kayıt ücreti olan 1.838 TL ödeme yapmanız gerekir.

Telefon IMEI harcı ne kadar?

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefonlar için 2020 yılında 1838,70 lira olarak uygulanan harç tutarı ise yeni yılda 2 bin 6 lira olarak ödenecek. 2021 Pasaport harçları belli oldu

Cep telefonu harcı ne kadar 2021?

Miktar son olarak 1838 Lira olmuştu. 1 Ocak 2021 tarihinden yurt dışından cep telefonu getirip, kayıt altına alacak vatandaşların ödeyecekleri IMEI kayıt tutarı 2 bin 170 lira oldu.

Kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI ne zaman kapanır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

You might be interested:  FAQ: 0252 Hangi Ilin Telefon Kodu?

Yurt dışı telefon nasıl kaydedilir?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

IMEI nasıl ödenir?

Ödeme sırasında istenen bilgiler: pasaport sahibinin T.C. kimlik numarası ve kaydı yapılmak istenen cihazın IMEI numarasıdır. Harç bedelini e-Devlet üzerinden veya vergi dairelerine giderek, kredi kartıyla ya da nakit olarak ödeyebilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığını kullanarak da ödemenizi tamamlayabilirsiniz.

IMEI kayıt edilmezse ne olur?

Telefonun garanti süresi ve kullanıcı bilgisi gibi önemli bilgileri saklayan IMEI numarasına sadece devlet kurumları ve resmi telefon üreticileri erişebilirler. BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir.

E Devlet IMEI kayıt ücreti ne kadar?

E – devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk- imei – kayit -hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2020 yılı için 2006,20 TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

Yurt dışından gelen telefonlar kaç liraya açılıyor?

Yapılan bu artış ile yeni yılda yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2.006 TL’ye yükselecek. Şu anki yurtdışı telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti ise 1.838,7 TL. Alınan bu kayıt ücreti, bireysel olarak getirilen ve ticari mahiyette olmayan cihazlar için geçerli.

Yurt dışından gelen telefonlar kaç paraya açılıyor?

2 yılda bir tane olan cep telefonu getirebilme imkanı, 3 yılda bir olarak degiştirildi. Yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayda girmesi için 2019 itibariyle 618,60 TL harç ücretinin yatırılması gerekiyor.

You might be interested:  Sık sorulan: Telefon Hattına Internet Nasıl Bağlanır?

Yurt dışından gelen telefon kaç ay kullanılır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector