FAQ: Yurtdışından Nasıl Telefon Alınır?

Yurtdışından kaç tane telefon getirme hakkı vardır?

3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye’ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Yurt dışından gelen telefonlar nasıl açılır?

Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır:

  1. Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.006 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde.
  2. E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap.
  3. E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır.

Yurtdışı telefon satılabilir mi?

Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.

Yurt dışı telefon nasıl kullanılır?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Telefon Kodu Ne Demek?

IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

Yurtdışından gelen telefon ne kadara Açtırılır 2020?

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefonlar için 2020 yılında 1838,70 lira olarak uygulanan harç tutarı ise yeni yılda 2 bin 6 lira olarak ödenecek.

E-devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e – devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e -işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki

Yurtdışından gelen cep telefon ne zaman kapanır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Telefon işletme süresi ne kadar?

Pasaporta telefon işletme süresi, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren 120 günü kapsıyor. Ülkeye adım attığınız ve pasaportunuza giriş damgası basıldığı tarihten ileriye doğru 120 gün içerisinde telefon kaydınızı yapmanız gerekiyor.

Yurtdışı telefonların garantisi var mı?

Bir başka deyişle yurtdışından satın alınan iPhone ve iPad modellerini, ülkemizde garanti kapsamı içerisinde tamir ettirmek veya değiştirmek mümkün değil. Artık yurtdışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek.

You might be interested:  Sık sorulan: Telefon Kapalıyken Arayan Kim?

Kayıtsız telefon ne kadar kullanılır?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?

Ancak Covid-19 nedeniyle yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınması başvuruları, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde yapılacak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector