Contents
- 1 Batarya şişmesi nasıl anlaşılır?
- 2 Akıllı telefon bataryası neden şişer?
- 3 Telefon batarya şişmesi tehlikeli mi?
- 4 Batarya şişmesi nasıl önlenir?
- 5 Şişen batarya ne yapılmalı?
- 6 Telefonun bataryası ne zaman patlar?
- 7 Batarya şişince ne olur?
- 8 Lion batarya şişer mi?
- 9 Batarya nasıl güçlendirilir?
- 10 Batarya şişmesi kullanıcı hatası mı?
- 11 Yan sanayi batarya telefona zarar verir mi?
- 12 Cep telefonu bataryası nasıl patlar?
Batarya şişmesi nasıl anlaşılır?
Kullanmakta olduğunuz cep telefonu bataryasının şişmesi gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek bir durumdur. Şişmiş olan batarya telefonun arka kapağına baskı uygular ve bilhassa çıkarılıp takılabilir bataryası olan telefonlarda kapağın atmasına sebep olur.
Akıllı telefon bataryası neden şişer?
Genel olarak, şişmiş bir batarya, batarya hücreleri aşırı şarj olduğunda ve ısınmadan olmaktadır. Bu reaksiyon bataryanın içindeki gazları ısıtan ve genleşmelerine neden olan ısı üretir. Havalandırmanın herhangi bir yolu olmadan, bataryanın kasası gazlarla genişler ve batarya şişer.
Telefon batarya şişmesi tehlikeli mi?
Cep telefonu bataryasının şişmesi cihaza pek çok şekilde zarar vermektedir. En basit haliyle şişmiş bir batarya, cihazın formunu bozduğu gibi ekran ve anakart gibi en önemli parçalarına zarar verir. Şişen batarya, arka kısımdan direkt olarak cihazın gövdesine baskı yapar.
Batarya şişmesi nasıl önlenir?
Bataryalarınızın şişmesini önlemek için yapmanız gereken şey şarjda çok bırakmamanızdır. Aşırı şarj olan batarya depoladığı elektriği daha fazla sıkıştıramayarak genişliyor.
Şişen batarya ne yapılmalı?
Şişen batarya nereye atılmalıdır Elinizde şişmiş bir batarya mevcut ise mutlaka geri dönüşüme gönderilmelidir. Bunun sağlayan araçlar ise atık pil toplama kutularıdır. Genellikle okullarda, marketlerde, sitelerde ve belediyelerin belirlediği bazı alanlarda atık pil toplama kutularına ulaşabilirsiniz.
Telefonun bataryası ne zaman patlar?
Eğer şarj aleti ve batarya orijinal olursa, belli bir süreden sonra, şarj edilmesi otomatikman durur. Ama yan sanayi batarya ve şarj aleti olursa, sabaha kadar telefon şarj olur. Bu da bataryanın şişmesine ve patlamasına neden olabilir.
Batarya şişince ne olur?
Şişmiş Bataryanın Telefona Vereceği Zararlar. Şişmiş olan batarya direk olarak telefonun gövdesine baskı yapar. Bu baskı sonucu arka kapak, anakart hatta ekran kırılabilir. Örneğin bataryası şişmiş iPhone cihazlarında en çok gözlemlediğimiz şey ekranın kasadan ayrılması ya da ekranın kırılmasıdır.
Lion batarya şişer mi?
Çoğu kullanıcının bildiği gibi lityum iyon piller; telefon, tablet veya PC’nin pili zamanla şişer.
Batarya nasıl güçlendirilir?
İşte telefon bataryanızın ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenler
- Ekran parlaklığını en düşükte değil otomatik modda kullanın.
- Reklam engelleyen uygulamalar kullanın.
- Elektronik postalarınızı anlık almak yerine manuel hale getirin.
- İnternet siteleri üzerinden değil, telefonunuzun hafızasındaki müzikleri dinleyin.
Batarya şişmesi kullanıcı hatası mı?
Batarya şişmesi kullanıcı hatası değildir ve garanti kapsamına girmektedir. Tabii daha önce de belirttiğimiz gibi bu durumun 2 yıllık garanti süresi içinde oluşması ve dışarıdan bataryanın şişmesine neden olacak bir darbe veya su teması olmaması gerekmektedir.
Yan sanayi batarya telefona zarar verir mi?
Orijinal olmayan ve yan sanayi ürünü olarak lanse edilen bataryaların kullanılması nedeniyle şişme sorunu oluşabilmektedir. Telefonun uzun süre şarjda bırakılması ve aşırı bir şekilde meydana gelen ısınmaya rağmen cihazın kullanılması nedeniyle batarya şişmesi görülebilmektedir.
Cep telefonu bataryası nasıl patlar?
En basit şekilde bir örnek vermek gerekirse; telefonunuzu aşırı şarj ederseniz ya da 0 derecenin altında şarj ederseniz lityum metalı negatif elektrot üzerinde birikir, ısınır ve sonunda kaçılmaz bir şekilde patlar.