Contents
- 1 Imei kaydı nasıl yapılır?
- 2 e-Devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 3 Kıbrıstan gelen telefon kaydı nasıl yapılır?
- 4 Imei kaydı nasıl yapılır 2020?
- 5 IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?
- 6 IMEI kaydı ne kadar sürer?
- 7 Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 8 Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
- 9 Kibristan alinan telefon turkiyede kullanilir mi?
- 10 Kıbrıs’tan Türkiye’ye telefonlar Türkiye’de çalışır mı?
- 11 Telefona IMEI kaça atılır?
- 12 IMEI kaydı kaç TL 2021?
- 13 IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?
- 14 Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz ne demek?
Imei kaydı nasıl yapılır?
E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk- imei -kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
e-Devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e – devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e -işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Kıbrıstan gelen telefon kaydı nasıl yapılır?
NASIL KAYIT YAPTIRILACAK Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Imei kaydı nasıl yapılır 2020?
E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk- imei -kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması ( 2020 yılı için 1.838,70 TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.
IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?
Ancak Covid-19 nedeniyle yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınması başvuruları, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde yapılacak.
IMEI kaydı ne kadar sürer?
Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.
Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır
- Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.006 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde.
- E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap.
- E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır.
- Kendi pasaportuna kaydettirmek zorundasın.
Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
Kibristan alinan telefon turkiyede kullanilir mi?
Yurtdışından getirilen telefonlar 60 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 60 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.
Kıbrıs’tan Türkiye’ye telefonlar Türkiye’de çalışır mı?
Geçici süre tatil veya iş ziyareti ile Kuzey Kıbrıs ‘a gelenler hernagi bir KKTC GSM hattı alarak kendi telefonlarını 3 ay (90 gün) süreyle kullanabilirler, tabiki Türkiye ‘den getirdiğiniz cep telefonunuz, mevcut Türkiye hattınız ile KKTC’de süresiz çalışabilir.
Telefona IMEI kaça atılır?
IMEI KAYIT ÜCRETİ KAÇ TL? IMEI kayıt ücreti Kasım 2018’de 170,70 TL’den 500 TL’ye, Haziran 2019’da 618 TL’ye, Temmuz 2019’da ise 1500 TL’ye çıkmıştı. Yüzde 22,58’lik zammın yansıtılmasının ardından bu ücret 2020 yılında 1838 TL olacak.
IMEI kaydı kaç TL 2021?
2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.
IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?
BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir. Bu da gerekirse iPhone X’iniz olsun arama dahi yapamayacağınız anlamına geliyor.
Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz ne demek?
Adaya yasal olmayan yollarla giren ve Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazlar kaçak ( kayıt dışı ) cihazlardır.