Contents
- 1 Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?
- 2 IMEI kayıt Nasıl Yapılır 2021?
- 3 Yurtdışından gelen telefon kaydı süresi ne kadar?
- 4 KKTC den alınan telefonlar Türkiye’de çalışır mı?
- 5 IMEI kaydı kaç TL?
- 6 Yurt dışı telefon nasıl kaydedilir?
- 7 Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
- 8 IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?
- 9 Pasaport olmadan telefon kaydı yapılır mı?
- 10 IMEI kaydı kaç TL 2021?
- 11 Yurtdışı telefon satılabilir mi?
- 12 Günlük telefon kullanım süresi ne kadar olmalı?
- 13 Yurtdışı telefon kayıt Kıbrıs oluyor mu?
- 14 Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?
Kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir?
E-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
IMEI kayıt Nasıl Yapılır 2021?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Yurtdışından gelen telefon kaydı süresi ne kadar?
Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.
KKTC den alınan telefonlar Türkiye’de çalışır mı?
Yurtdışından getirilen telefonlar 60 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 60 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.
IMEI kaydı kaç TL?
Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.
Yurt dışı telefon nasıl kaydedilir?
Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.
Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?
BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir. Bu da gerekirse iPhone X’iniz olsun arama dahi yapamayacağınız anlamına geliyor.
Pasaport olmadan telefon kaydı yapılır mı?
Yurt dışından gelen telefon modelini pasaport olmadan kayıt yaptırmak da mümkün. Pasaport olmadan sadece kimlik belgesiyle gidilebilen bu ülkelerden alacağınız telefonların kayıt işlemlerini, pasaporta gerek olmadan T.C kimlik numarası ile yapabilirsiniz.
IMEI kaydı kaç TL 2021?
2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.
Yurtdışı telefon satılabilir mi?
Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek. Söz konusu telefonun sonradan satılması gerekiyorsa ise satın alan kişinin tekrar kendi pasaportuna kayıt ettirmesi gerekiyor.
Günlük telefon kullanım süresi ne kadar olmalı?
APD bu yaş grubunda televizyon ve benzeri medya araçlarının (bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi) kullanımını günlük 2 saatin üzerinde olmaması gerektiğini belirtmektedir.
Yurtdışı telefon kayıt Kıbrıs oluyor mu?
Pasaporta telefon kaydı Pasaport telefon kaydı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan temel belge. Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli.
Kayıt dışı kapanan telefon tekrar açılır mı?
IMEI numarası kopyalandığı için kullanıma kapatılan telefonlar yeniden görüşmeye açılabilecek. Klonlanan cihaz sayısını tam olarak belirleyebilmenin mümkün olmadığını belirten Acarer, “MCKS aracılığıyla tespit edilen ve bir telefon numarasıyla eşleştirilen klon cihaz sayısı, 2013’te yaklaşık 35 bindir” dedi.