Contents
- 1 Türk Telekom fatura geç ödenirse ne olur?
- 2 Internet kaç fatura ödenmezse kesilir?
- 3 Fatura en geç ne zaman ödenir?
- 4 Internet borcu gecikirse ne olur?
- 5 Türk Telekom fatura gecikme faizi ne kadar?
- 6 Fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur?
- 7 Fatura ödemeyince internet hızı düşer mi?
- 8 Kablo TV kaç fatura ödenmezse kapanır?
- 9 Internet faturası ödemedim ne zaman kesilir?
- 10 Fatura ne kadar sürede ödenmeli?
- 11 Fatura 7 gün içinde kesilmezse ne olur?
- 12 Fatura ne zaman düzenlenir?
- 13 Su borcu ödenmezse ne olur?
- 14 Taahhütlü telefon borcu ödenmezse ne olur?
- 15 Telefon borcuna hapis cezası var mı?
Türk Telekom fatura geç ödenirse ne olur?
Son ödeme tarihinden sonraki 7 gün sonunda hattınız kısıtlanarak hem arama yapmanız hem de SMS göndermeniz engellenir. Sizi arayanlar size ulaşabilir ama siz kimseyi arayamazsınız. Eğer fatura ödemesi yapılmamaya devam ederse hat kapanır ve icraya verilir.
Internet kaç fatura ödenmezse kesilir?
Son Ödeme Tarih’ine (SÖT) kadar ödenmemiş 2 adet fatura oluşması durumunda, 2. ödenmemiş faturanın SÖT’ünü takip eden dönemde hattınız kapatılarak erişiminiz kısıtlamaya alınır. Erişimin kısıtlanması gerçekleştikten sonra mevcuttaki tarifeniz üzerinden faturalandırma devam eder.
Fatura en geç ne zaman ödenir?
Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir. Eğer bu 7 günlük süre ile bir sonraki aya geçiş var ise faturanın ilgili ayın KDV beyannamesinde yer alması gerektiğinden o ay içinde düzenlenmelidir. Ek olarak size kesilen faturanın da aynı süreler içinde size ulaşması gerekir.
Internet borcu gecikirse ne olur?
Faturanızı son ödeme tarihinden sonra ödememeniz durumunda, yasal zorunluluk gereği 1 Temmuz 2019’dan itibaren günlük %0,083 oranında gecikme ücretini faturanıza yansıtıyoruz. Dönem başlangıç tarihinizden sonraki 10. güne kadar bir önceki döneme ait faturanızı ödemezseniz hizmetiniz kısıtlanır.
Türk Telekom fatura gecikme faizi ne kadar?
Ocak 2020 fatura dönemi itibari ile son ödeme tarihi geçmiş faturalara, gecikme faizi son ödeme tarihinden itibaren aylık %1,6 oranında, günlük %0,0533 oranında uygulanacaktır.
Fatura son ödeme tarihi geçerse ne olur?
Son ödeme tarihinden itibaren 1 haftalık ek süre tanınarak faturanın ödenmesi beklenir. Son ödeme tarihinden sonraki 1 hafta içerisinde size bildirilen ödeme SMS’lerini dikkate almadığınızda hattınız ek 3 günlük süre tanınır ve bu süre içerisinde ödemediğinizde hattınız tamamen kapanır.
Fatura ödemeyince internet hızı düşer mi?
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir.
Kablo TV kaç fatura ödenmezse kapanır?
1- son ödeme tarihinde internetiniz kesilmez. üstüste iki ay fatura ödenmezse internetiniz kapanır. 2- fatura tutarına uygulanan faiz oranı günlük %0,15 kadardır.
Internet faturası ödemedim ne zaman kesilir?
Faturalar ay sonu veya her ayın 15’inde kesilir. Sisteme yansıması yaklaşık 3 gün sürdüğünden, 3 gün sonrasında bir hafta sürecek şekilde sms göndererek bilgi verilmektedir. Son ödeme tarihleri kesim tarihi sonrasındaki 15.gündür.
Fatura ne kadar sürede ödenmeli?
TTK m.1530/5 uyarınca ödeme süresi, faturanın veya eş değer ödeme talebinin veya mal veya hizmetin alındığı veya mal veya hizmetin gözden geçirme ve kabul usulünün tamamlandığı tarihten itibaren en fazla altmış gün olarak kararlaştırılabilir.
Fatura 7 gün içinde kesilmezse ne olur?
Bu süre aşıldığı takdirde hiç düzenlenmemiş sayılarak Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesine bağlı olarak Özel Usulsüzlük Cezası kesilir. 7 günlük süreden sonra düzenlenen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılarak 2020 yılında 350 TL’den az olmamak üzere fatura tutarının %10 oranında özel usulsüzlük cezası kesilir.
Fatura ne zaman düzenlenir?
Vergi mevzuatında fatura düzenlenmesi için genel prensip malın satıldığı veya hizmetin tamamlandığı andır. Vergi Usul Kanunu’nun fatura nizamına ilişkin 231/5’inci maddesinde; “ Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azamî 7 gün içinde düzenlenir.
Su borcu ödenmezse ne olur?
Su faturası düzenli bir şekilde ödenmediği takdirde 3 ay boyunca su kesilmez ve vatandaşların yeniden ödeme yapması için 10 gün müsaade edilir. O süreçte de ödeme yapılmazsa su kesilir ve sayaç mühürlenir. Bu gibi cezalarla karşılaşmamak için fatura ödemelerinin günü gününe yapılması tavsiye edilir.
Taahhütlü telefon borcu ödenmezse ne olur?
Operatörlerin taahhütlü kampanyalarla sattıkları cep telefonları, tüketicinin borcunu ödememesi üzerine cihaz kara listeye alınacak ve haberleşme hizmeti verilmeyecek. Ayrıca 7 yıldır kullanılmayan cihazların IMEI’leri de kara listeye alınacak.
Telefon borcuna hapis cezası var mı?
Mal Beyanında Bulunmama Takip sonrası borçluya gelen ödeme emrinde belirtildiği üzere borçlu ya süresi içerisinde borcu ödemeli ya da mal beyanında bulunmalıdır. Borçlu mal beyanında bulunduğunda, hapis cezası düşer.