Contents
- 1 E devlete telefon numarasi kaydı nasıl yapılır?
- 2 Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 3 Telefonum yasal olarak kayıtlı mı?
- 4 E-devlet iletişim bilgileri nasıl güncellenir?
- 5 Pandemi için hangi numarayı aramalıyız?
- 6 IMEI kaydı kaç TL?
- 7 E devletten yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 8 Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
- 9 IMEI kayıt dışı olursa ne olur?
- 10 IMEI 120 gün geçerse ne olur?
- 11 IMEI kaydı kaç TL 2021?
- 12 Telefonun kayıtlı oldugunu nasıl anlariz?
- 13 Imalat yoluyla kaydedilen IMEI kapanır mı?
- 14 Telefona IMEI atıldığını nasıl anlarız?
E devlete telefon numarasi kaydı nasıl yapılır?
E – devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e – Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır
- Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.006 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde.
- E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap.
- E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır.
- Kendi pasaportuna kaydettirmek zorundasın.
Telefonum yasal olarak kayıtlı mı?
Türkiye’de yasal olarak bulunan her telefonun IMEI numarası bulunur. IMEI numarasını öğrenmek isteyen kişiler telefonlarından “ *#06#” tuşlayabilir. Bu kodu tuşladıktan sonra telefon ekranında IMEI numaranızı görebilirsiniz.
E-devlet iletişim bilgileri nasıl güncellenir?
e – Devlet Kapısı’ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e – Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Pandemi için hangi numarayı aramalıyız?
Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAlo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi.
IMEI kaydı kaç TL?
Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.
E devletten yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e – devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e -işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
IMEI kayıt dışı olursa ne olur?
BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir. Bu da gerekirse iPhone X’iniz olsun arama dahi yapamayacağınız anlamına geliyor.
IMEI 120 gün geçerse ne olur?
Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.
IMEI kaydı kaç TL 2021?
2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.
Telefonun kayıtlı oldugunu nasıl anlariz?
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Imalat yoluyla kaydedilen IMEI kapanır mı?
Yurt dışından gelen telefonlar için IMEI kaydı şarttır. Eğer IMEI kaydı yapılmazsa Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından gelen uyarı mesajı ile beraber verilen süre içerisinde telefonunuz kullanıma kapatılmaktadır. IMEI kaydı yapılan telefonlarda bu sorun yaşanmamaktadır.
Telefona IMEI atıldığını nasıl anlarız?
İkinci yöntem ise cihazınızın Ayarlar bölümüne girip, “ Telefon Hakkında” seçeneğine dokunmak. Karşınıza çıkan sayfada, üretici ve model bilgileriyle birlikte IMEI numarası da görünecektir. Bu iki yöntem dışında cihazınızın ambalajında ya da eğer çıkıyorsa bataryası altındaki etikette de IMEI numarasını görebilirsiniz.