Soru: Yurtdışından Gelen Telefon Pasaportsuz Nasıl Açılır 2016?

Yurt dışından gelen telefonlar nasıl açılır?

Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır:

  1. Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.006 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde.
  2. E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap.
  3. E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır.

KKTC den alınan telefonlar Türkiye’de çalışır mı?

Yurtdışından getirilen telefonlar 60 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 60 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 60 gün içerisinde yapılması gerekiyor.

Yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır 2021?

Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Yurt dışı telefon kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

IMEI kaydı kaç TL?

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2021 yılında uygulanacak olan vergi ve harç tutarlarına göre 2020’de 1838.7 TL olarak uygulanan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydı esnasında alınan harç tutarı 2021 yılında 2006.2 TL olacak.

You might be interested:  Note 5 Nasıl Bir Telefon?

IMEI kaydı kaç TL 2021?

2021 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 2006 TL ‘dir.

Kıbrıs girişi ile telefon kayıt edilir mi?

Pasaport telefon kaydı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan temel belge. Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli.

Yurt Dışı Telefonlar ne kadar süre geçerli?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

IMEI si kapanan telefon tekrar açılır mı?

IMEI numarası kopyalandığı için kullanıma kapatılan telefonlar yeniden görüşmeye açılabilecek. Klonlanan cihaz sayısını tam olarak belirleyebilmenin mümkün olmadığını belirten Acarer, “MCKS aracılığıyla tespit edilen ve bir telefon numarasıyla eşleştirilen klon cihaz sayısı, 2013’te yaklaşık 35 bindir” dedi.

Yurtdışı Telefon 120 günü geçerse ne olur?

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, “kaçak cihaz” olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Telefon kaç günde kapanıyor?

Hepimizin bildiği gibi, yurt dışından getirilen telefonları tam 120 gün boyunca kayıt yaptırmadan kullanabilirsiniz. Cihazınızı, 120 gün içerisinde kayıt ettirmezseniz, süre bitiminde cihazınız iletişime kapatılmaktadır. IMEI bilgisine sahip olan tüm cihazların kayıt ettirilmesi gerekmektedir.

Telefonun kayıtlı oldugunu nasıl anlariz?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

You might be interested:  Telefon Kapalıyken Kim Aramış Uygulaması?

Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz ne demek?

Adaya yasal olmayan yollarla giren ve Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazlar kaçak ( kayıt dışı ) cihazlardır.

Ithalat yolu ile kayıt altına alınan IMEI ne demek?

Günümüzde birçok akıllı telefon yurt dışından ithalat yoluyla getirilmektedir. İthalat yoluyla kaydedilen IMEI daha detaylı açıklamak gerekirse, yasal yollarla Türkiye’ye getirilmiş ve ithalatçı firma tarafından BTK’ya kayıt ettirilmiş telefonların kimlik numarasıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector